barbie

här om dagen gick vi förbi ett litet barbie museum, det fanns barbies från massa olika länder i små montrar som man fick gå runt och kolla på. en tjej sa att hon hade hittat min barbie och visade mig den dockan som kom från puerto rico, haha. hon trodde inte på mig när jag visade dockan från sverige och jag förstår henne lite faktiskt....vem säger god dag liksom?




statue of liberty

det var riktigt coolt att se frihets gudinnan igår. man har ju sett den/henne så många gånger i filmer och på bilder så det var häfigt att stå där på riktigt. dom har precis öppnat så att man kan åka upp i kronan igen men de väljer slumpmässigt ut 30 personer varje dag som får göra det så det gäller ju att ha tur. och vi kunnde inte ens ha tur för dom hade stängt den idag. man vet ju att den är stor men den är verkligen stoooor, plattformen hon står på tar nog i alla fall 10 minuter att gå runt. det har ju blivit ett sånt statement för usa, the land of liberties och det här är ju "the first lady" som dom säger. kul att ha sett den, nu kan jag checka av det från min to-do-någon-gång-innan-jag-dör-lista ;)

29 juni 2010


hade en väldigt kort skol dag så jag fick sova länge idag, sen gick vi ner till tarrytown och tog tåget in till manhattan redan vid klockan 1.


när vi kom till grand central så gick vi ner underground och tog 4an (subway) downtown till battery park.





det var inte så fint väder idag så det var runt 20 grader och efter som att det var kö till båten som tog oss ut till frihets gudinnan / ellis island så var det sååå skönt att man inte smälte. bra dag att stå i kö på ;)



inte lika bra dag att ta kort på, haha. andra bilden är brooklyn bridge.




statue of liberty.





ellis island, där emigranterna kom in när de anlände till new york.


tog tåget tillbaks, åt yoghurt och blueberry muffin till middag på en trappa som hör till campus innan jag gick tillbaks till rummet och spelade in konstiga videos med catalina, haha.

 


29 juni 2010

klockan är tjugo i 1 här och nu åker jag in och kollar frihets gudinnan, ska bli kul att se den på riktigt.
hoppas att ni har en bra måndag !


baby, are you down?




Jay Sean – Down - Candle Light Remix
Juliet Lloyd – Come Tomorrow
Matchbox Twenty – Bright Lights
The Script – The Man Who Can't Be Moved
Joshua Radin – I'd Rather Be With You - Radio Edit
Gavin DeGraw – Dancing Shoes
Maria Mena – Power Trip Ballad
regina spektor – Eet


28 juni 2010


möte upp catalina efter min sista lektion och gick ner till tarytown centrum för att fixa lite saker. det funkar ju att gå ner för alla backar men när det bara är uppförs backar hela vägen tillbaka i 40 graders värme - it ain´t pretty.
hahaha.
så nej flaysen ta inte med dig jeans - kanske tights ifall det någon dag skulle regna men annars är det sommar kläder som gäller.


hyrde en film i rita hall och gick en trappa upp för att äta mat. det är verkligen studenter från hela världen här så dom har hängt upp flaggor längst väggarna från i stort sätt alla nationaliteter som är här.


byggnaden jag bor i, den till höger. och den första "gröna korridoren" som man ser? alltså den längst ner, det är där jag sitter nu för det finns inte internet i rummen.


köpte en kortlek förut och gick ut till allrummet så att vi kunnde ha musik på samtidigt. catalina lärde mig ett colombianskt kortspel och jag vann med 7-1. där hemma brukar dom reta mig för att jag är sämst så det känndes bra, haha.
sen så kollade vi på en film, vi hann ungefär se halva innan datorn krashade så vi får kolla klart resten någon annan dag. gick och la oss runt midnatt och låg och lyssnade på musik i någon timme. sen så somnade jag.


bababababa

idag ska det bli åskväder och det kan nog stämma för det är varmt och spöregnar, får väl stanna inne och kolla på film eller något. nu på förmidaggen så har jag suttit inne i klass rummet och läst shakespeare, sen hade vi ilab och andra halvan fick vi göra vad vi ville. hela klassen satt på facebook, haha. jag har en till lektion, spin class, klockan 16:10 och den håller på i en timma och 20 minuter. sen ska jag kanske gå ner till the cvs in tarytown för att fixa lite saker, den affären har det mesta som är nödvändigt. allt från smink,godis och väldigt mycket olika vitaminer och medeciner.

jag har verkligen ingenting att skriva just nu så vi hörs lite senare när jag förhoppnings vis har det, latero.

28 juni 2010

åh jag är så himmla trött....
idag har jag en lång dag i skolan, kick starta veckan liksom ;)

tillägnat chicken




inzoomade only for you, ses om en vecka ditt porbarn!
och ehm,, förutom att vi blev kompisar så har vi frankrike att tacka för något annat också, am i right?!

(hahahahahaha, love ya ;)


fucking shit (förlåt, fina flickor svär inte)


JAG BLIR HELT JÄVLA LOCO PÅ DATORN!
internetet lägger av hela tiden och dessutom så har datorn börjat lagga sönder.
innan middagen så stängde den bara av sig, fick lite panik efter som att det bara stog system error och sen när jag äntligen fick igång den att all personlig data skulle förloras. men jag tog ett djupt andetag och fixade det fast än att allt av någon konstig anledning stog på italienska, vet inte hur det gick till men det gick bra.
tills skiten dog igen, och igen och igen....
den stänger bara av sig hela tiden så jag måste inte göra om italienska grejen och efter som att jag inte har någon anning om vad jag klickade på så är det nog ganska bra.
så i fall jag inte uppdaterar så är jag inte död, min dator kanske är det där emot.


27 juni 2010



vaknade, åkte till manhattan, tog the subway upp till 9nt avenue för att kolla pride festivalen, eller den gick över hela manhattan men dom slog upp sina tält där.




poplulärast på hela stället...





sprang in och drack frukost. haha ibland känner jag mig väldigt liten när de andra tjejerna pratar om att flytta in med sin pojkvänner, leta lägenheter och skaffa jobb, den japanska tjejen är liksom 28 år. det är 12 års åldersskillnad, men det går bra :)








paraden var galen, så jäkla härligt. den bara fortsatte i ca 5 timmar, fast vi stannade bara i 2 för att se själva paraden. alla var så glada,lite mesig som jag är så började jag nästan gråta vissa gånger (i got it from my mama, haha) för det var så himmla mycket kärlek. det är så orättvist att vissa människor måste kämpa för att deras kärlek ska anses som okej. love is never wrong, som en kille gick och skrek, embrace it.



frågor & svar

är jordan eller du modell?
svar -
uppenbarligen (alltså som ni kanske har sett) så är inte jag modell. min kära syster där emot is showing kate moss who´s the boss ;)

Vad är det där stickade som det står I love music på för något?
svar -
det är mitt ipod fodral,som jag kanske borde använda mer. stickade det i slöjden för något år sedan och har blivit retad för att vissa personer tycker att det ser ut som att det står "i love müsli" på den, haha.

hej! du har visst varit på språkresa till malta i 3 veckor förut? jag åker dit i 3 veckor på söndag natt och är sjukt orolig över hur det kommer bli utan pojkvän och familj i 3 veckor, har en kompis med mig men det är inte samma sak. går tiden fort eller känns det som man vill hem efter en vecka typ? hade du mycket hemlängtan? jag har väldigt starkt band till min familj och pojkvän så har aldrig varit utan dom mer än en vecka förut. därför är jag lite orolig .. gör man mycket saker tillsammans med ledarna&gruppen eller har man för mycket fritid så man tillslut inte vet vad man ska hitta på att göra? var det svårt för dig att säga hejdå till familj osv på flygplatsen? tacksam för svar (:
svar -
hej, ja 3 veckor på språkresa i malta var min första språkresa för ungefär 3 årsen nu.
haha, herregud vad jag tyckte att det var jobbigt första veckan. och jag hade endå med mig min syster. vi ringde hem, grät och sa att vi ville ändra resan till 2 veckor. så ja, den första veckan var verkligen jobbig, eller de första 4 dagarna kanske. men jag är glad att vi inte ändrade till 2 veckor. nu där emot när jag åker iväg så tycker jag inte att det är så jobbigt. det är klart att jag saknar personer och tycker att det är jobbigt att vara ifrån dom ibland men jag är ju här och försöker göra min grej. du kommer göra mycket med din grupp och dina ledare, ganska fullspäckat schema och du kommer få massa nya kompisar, om du dessutom åker med en kompis så har du ju henne att luta dig emot. det är klart att du kommer sakna din familj och din pojkvän men du kommer ha jätte kul, och det kommer vara så himmla härligt att träffa dom igen när du kommer hem igen så att de 3 veckorna utan dom kanske kommer att var värt det bara för att få se dom igen, det är nyttigt att längta lite ibland ;)
lycka till och ha det jätte kul på malta!

Mysig sak som hände på väg till tarry town???
svar -
det kommer det kommer, i´m saving it for a day när jag känner att jag kan berätta den på ett bra sett ;)

Tycker det är superkul att du uppdaterar från NY, men det vore väldigt mycket lättare att följa din resa ifall du skrev tiden när du publicerar inläggen. Jag är iaf för lat för att orka räkna - eller + 6h.
Annars är du grym!
svar -
latmask ;)
haha, nää men jag håller absolut med dig, kan bli lite krångligt om man inte vet vad tiden är. men grejen är så här att jag ibland inte har tid att uppdatera förens på kvällen. så ibland så delar jag upp dagen i några delar och skriver som att det vore nu tid eller så sparar jag inlägg på datorn och uppdaterar när jag har internet. därför kanske det inlägget om vad jag gjorde imorse kommer upp innan jag går och lägger mig. men jag kan försöka komma på ett bra sätt att göra det lite lättare att förstå, förslag?


fynd



lite imponerande att jag kirrade 4 ringar,3 örhängen,2 halsband och en eyeliner för 10 dollar mitt i mellan chanel och prada butikerna.

woodbury


gick upp till butler hall klockan 12 för att åka till woodbury commons outlet mall, brand larmet gick 2 gånger inatt. först klockan 6 och sen klockan 7. och det gör tydligen så här flera gånger i veckan för att någon tycker att det är kul att trycka igång det. tack så mycket, tack så jääävla mycket.


det var inte så fint väder idag så det passade bra att bara strossa runt bland massa dyra designer butiker och inte köpa något.


okej, jag erskänner. jag köpte faktiskt lite saker. men jag tycker att jag klarade mig ganska bra med tanke på att det fanns flera affärer där inget kostade under 100 dollar, inte ens nyckelringarna alltså. sick.


åt lunch med louis från danmark på subway.


taxin hämtade upp oss där den hade släppt av oss ungefär 6 timmar senare. yadir var trött, han somnade efter att han hade visat att han kunnde knäcka med sina armbågar, haha.


när vi kom tillbaks till campus så hade matsalen stängt, så det fick bli yoghurt till middag, men den var väldigt mättsam så jag klarade mig bra ;)

26 juni 2010

nu ska jag springa och hoppa in i taxin som tar oss till woodbury common outlet malls.
lär ju inte köpa någonting mellan alla chanel och burberry butiker, men jag har lite converse beställningar som ska fixas. vi hörs senare!

25 juni 2010



satt uppe till 2 igår kväll och pratade med catalina, en av mina rumskompisar. det är lite svårt att ha en konversation för hon pratar inte så jätte bra engelska, men vi klarar oss ganska bra tycker jag. hon försökte laga min kamera med en gaffel men sen så gav hon upp, och till mitt försvar så skrev jag en grej på datorn när bilden tog, jag hade inte ipoden på när vi pratade. it would be impolite, offensive behavior and a bad gesture. har haft ilab om hur man är trevlig precis, haha.
hade skola mellan 9:20 - 11:30 idag och vi jobbade i grupper så helt okej dag. nu har jag pratat med hela familjen och ska snart gå och möta upp lousia för att anmäla oss till utflykten imorgon, sen ska en av dom danska tjejerna visa mig vad cvs ligger nere i tarytown.
hoppas att ni har haft en bra midsommar!!!!!

24 juni 2010



åkte till manhattan efter skolan för att åka till empire state building. så när vi kommer dit så vill de 3 tjejerna jag åkte dit med inte åka upp. haha, okkeeejj? så jag får väl åka dit någon annan dag. det ironiska var ju att ef organiserade en utflykt dit också idag och dom skulle så klart åka upp men jag följde med dom andra, haha.
jaja, nu har jag ståt utanför empire state building i alla fall.


snygga byxor.




vi gick till madison square park, skäms - men jag vet inte vad tjejerna jag åkte med heter, haha. en heter emilia i alla fall. 2 kommer från danmark och 1 från belgien. alla var 21 år gamla.





gick vidare till madison square garden, den stora arenan ni vet? hade varit coolt att gå och se en match där.
haha, kan vara topp tio fulaste bilder jag sett på mig själv men - linn this is for you, mitt i new york ;)





jag älskar att det mitt i allt så finns det parker där allt bara är lungt. så vi gick över en väldigt stor del av manhattan, 40 blocks fram och tillbaks. och jag invigde mina nya converse från japan som är storlek 37, med nylon strumpor i. behöver jag ens säga att mina fötter inte mådde bra alls? så att sätta sig ner i central park, i ett 23 grader svalt (börjar vänja mig ;) new york, på något sett så är det värt det.


tog tåget till campus från grand central runt klockan 10, sen så var dagen nästan slut.




24 juni 2010



god morgon sunshines!
min första klass, idag börjar jag med ilab, börjar inte förens klockan 11:30 så jag har lite tid över. hade kunnat sova vidare, men jag kunnde inte somna om så jag följde med mina rumskompisar som började tidigare på kanske den sliskigaste frukosten ever. sen så gick jag och pratade med mike som är en av aktivitets ledarna för att hämta ut några biljetter som beställdes från sverige. så nu ligger en tur/retur till manhattan, empire state building, frihets gudinnan, båt tur runt manhattan och soho och ett besök på moma biljetterna på mitt skrivbord i rummet. tror att jag hänger på några tjejer till empire state building idag direkt efter skolan så vi kanske inte hörs mer idag pågrund av tids skillnaden. så ni får kolla in i morgon och få bilderna från new yorks högsta byggnad ;)

bio




efter skolan så frågade en dansk tjej som jag pratade lite med i all rummet om jag ville följa med på bio. så vi hoppade in i taixin och sa vart vi skulle, och han körde oss någon helt annan stanns. inte riktigt läge att vända på motorvägen så vi hamnade här, palsadena mall.


den var helt stört stor, 5 våningar som var för sig var typ oändliga, lite karuseller,bowling,is hall och 2 olika biosar. så vi hittade bion och såg a-team bara för att killarna verkligen ville det. den var,,,, okej, haha.



bra bild! ehh
vi åkte till campuset igen runt 11, och det var ungefär allt.

update

idag blåser det lite och solen skiner inte men det är fortfarande väldigt varmt. det är väldigt fuktigt i luften så när det är som varmast så känner man sig lite sticky.

efter middags aktiviteten idag var en self guided tour to china town and little italy. det hade varit såååå kul att följa med men jag har en spin class. vet inte riktigt vad det innebär men det står new york youth on film så det borde ju vara något om film, haha.

 nu måste jag springa iväg för lektionen börjar snart, ciao!


blå



monki,f12

23 juni 2010

brand larmet gick klockan 2 inatt så hela morgonen har jag varit lite halvt i koma. det var ingen brand som tur var, brand larmen kunnde tydligen göra så ibland men dom kollade fortfarande igenom allt. några brandmän kom det banne mig inte heller, haha.

i alla fall, första lektionen idag var 9:20, en av tjejerna i mitt rum började samma tid så vi gick och åt frukost tillsammans. båda var verkligen trötta så ingen sa särskilt mycket, haha.

sen var det skola. byggnaden som jag går i ligger mitt emot matsals byggnaden så det tar typ 2 minuter att gå över. idag var det en kille från spanien som fyllde år, juanto(?), så vi pratade ganska mycket om födelsedagar och traditioner i olika länder. i kina så firar dom det knappt och killen som berättade hade glömmt bort sin födelsedag 2 gånger medans i mexico så är det världens pådrag, särskilt när tjejerna fyller 15. sen så försökte jag lära en spanjor och en kille från taiwan å-ä-ö men det gick inte så bra.


22 juni 2010

idag så hade vi första klassen, alltså skola. det är ungefär 14 personer i min klass och alla var faktiskt riktigt roliga. vi har en bra lärare också så det är helt okej.

det satt 3 tjejer i klassrummet när jag kom redan och efter ett tag så visade sig att 2 av dom var svenska. dom hade redan varit här i en vecka och den ena skulle hem imorgon, den andra skulle åka hem samma dag som jag, inte samma flyg dock. så det var jätte roligt att träffa dom! vi pratade ju engelska hela tiden efter som att en tjej från mexico var med också. och sen när hon gick så pratade man fortfarande engelska, haha. det känndes verkligen konstigt att prata svenska sen när vi kom på det, så man växlade lite.

vi hade bara 2 lektioner idag (varje lektion är 40 minuter så de är oftast ihop slagna till 1x80) så vi kollade på en film innan det var mat.

bakom informations disken i rita hall så har dom lite filmer man kan hyra. jag såg att dom hade bridget jones, men jag sparar den till någon kväll när det regnar eller jag bara vill stanna inne. regna gjorde det där emot sen. jag läste någon stanns att new york kan det vara strålande solsken och sen helt plötsligt så kan himmlen verkligen bara öppna sig. och så är det över på typ 5 minuter. igår kväll så ös regnade det där emot betydligt längere.

 
the new york rain.


jag ska bo här någon dag.


22 juni 2010



hel skön tröja och halsband från f12.

hallå grabbar.
gick upp klockan 7 imorse för att ladda in bilder och äta frukost. klockan halv nio så skulle vi hämta våra resultat från testet igår i våran mailbox. så nu har jag schemat för den här veckan, jag vet vilket hus jag ska vara i. men det är ungefär det jag vet också, haha. ingen anning vilka som komemr gå i klassen eller vilken level det är på. som sagt så skiljer ju sig den här resan ganska mycket från gruppresorna, det är väldigt mycket mer individuellt och personligt ansvar. men hur fel kan det gå liksom, hehe?

idag har jag i alla fall lektioner mellan klockan 13:00 och 14:20, så en ganska kort dag.
vilket innebär att jag hade kunnat gå upp betydligt mycket senare, men jag tror att jag börjar efter lunch på torsdag också, ganska skönt faktiskt. så tills dess så har jag fritid, dem andra är och har lektioner men jag ska möte catalina runt klockan 12 för att äta lunch. vi hörs senare!

manhattan del 2


louis vuitton butiken, om någon nu skulle undgå att se det (skäms i så fall)....








ingången till central park från time square.




broadway


time square.


på time square så slutade turen och vi fick göra vad vi ville.
min rums kompis ville åka hem för hon var trött. okej visst, jag var också trött,varm och mina ballerina skor was killing me efter att ha gått runt manhattan. brydde jag mig? nej.
så hon följde med ledarna hem precis som de andra tjejerna jag hade pratat med. lite risky av mig att stå ensam mitt i manhattan, gå över ett över gångs ställe och hoppas på det bästa. så jag gick fram till två tjejer som hade ef band runt halsen och frågade om jag kunnde gå med dom. rebecca från norge och ahn från vietman (hon ska vara här i 2 år!)
vi gick till starbucks och fyllde på energin lite.


när man stog här så kännde man verkligen att man var i new york, det var pulserande på något sett. så mycket människor och intryck, i´m loving it!

tillägnad jordan, hehe.



vi gick in i några affärer, bland annat den största sephora jag någonsin sett, victoria´s secret som hade gaaalen rea och forever 21. sen så var klockan helt plötsligt nio och det var mörkt ute så vi bestämmde oss för att ta tåget hem. självklart skulle vi åka tillbaks någon annan dag. lättare sagt än gjort att hitta tillbaks till grand central station. så vi vinkade in en taxi ( sex and the city är också undervisning).


det var inte många människor på det där tåget alltså, ska berätta en mysig sak som hände på vägen till tarry town, men jag gör det lite senare. kom tillbaks till rummet vid 11 någon gång, hoppade in i dushen, fixade i ordning lite saker och gick och la mig. bra dag.


manhattan del 1

















en av aktivitets ledarna, mike, tog med alla som är nya här på campus in till manhattan för att vi skulle lära oss att ta tåget och få en liten rund tur. det kostar ungefär 20 dollar att köpa en tur/retur biljett. alltså en peak och en offpeak biljett. det tog ungefär 30-40 minuter att åka in, men det gick fort för man åkte förbi så mycket saker så man satt och kollade ut. jag gillar att se saker jag aldrig har sett förut. vi åkte in med tåget som gick runt klockan 2 och det var verkligen mycket folk. jag skulle vilja få ner hela känslan i bilderna men det går inte riktigt.


21 juni 2010


jag glömmde att säga att vi gjorde ju testet igår. alla som kom hit igår och hade sin kursstart idag samlades i aulan och gjorde testet. sen så fyllde vi in några papper och gick och registrerade oss. inga problem.

efter att jag hade postat senaste inlägget så var ingen av mina rumskompisar där. så jag tänkte, jahaokej, vad gör jag nu liksom? så jag började gå ut på campuset mot rita hall som är samling/mat stället. tjejen i rosa tröja gick bakom mig, så jag vände mig om och började prata med henne. hon blev nog lite chockad men hon frågade om jag ville äta lunch med dom. dom kom från taiwan och skulle vara här i 6 månader, hur snälla som helst!



liten del av matsalen.


sen åkte vi in till manhattan...


grand central station.


grand central station.


det första man såg när man kom ut från stationen.

fortsättning följer.....


du vet vad jag menar...

och jordan, bäst för dig att du är jäkligt försiktig om både dig själv och min elefant!
comprendo?

personalize





ef sa att man skulle försöka göra rummet lite personligt, vet inte riktigt vad dom menar med det, men jag tycker att det ser ganska bra ut.

20 juni 2010


sov ungefär 2 timmar under natten och gick upp klockan 6 för att åka till flygplatsen. sa hej då till familjen.


åkte till london, gillar att han längst fram var min flygplans partner. dom hade varit och spelat på metaltown och nu skulle dom vidare på sin turne. han gillade göteborg och längtade hem och efter american tv and american food. han gillade inte new york så mycket sa han, det var för fartfyllt och smutsigt, han var tydligen mer myskille, gulligt ;)


heathrow är en stor flygplats alltså, fick tyå halvspringa för att hinna, men det gjorde jag. så satte jag mig på flyget till jfk, new york. hamnade brevid en trevlig tjej från london och framför oss satt en väldigt tjock gubbe (jaa, han var faktiskt tjock, han behövde liksom 2 stolar) som fällde ner sin stol lite längere än max och snarkade så sjukt högt. seriöst, lägg ihop jael och linn på deras värsta nätter och dom kommer inte ens upp i hälften.


stog 2 timmar för att komma igenom emigration, och det var så jäääkla varmt. men det gick bra det med. stog en liten ef gubbe med en skylt med mitt namn felstavat på så honom gick jag fram till. vi fick vänta in 3 franska tjejer och 1 fransk kille i ungefär 1 timme. sen satt vi fast i köer, så ungefär 4-5 timmar efter att jag hade landat kom vi till campuset.



fint.



jag och mina 2 rumskompisar var helt stört trötta igår, hade varit uppe 24 timmar plus att jag inte sov så mycket natten innan. så vi pratade lite och sen gick vi och la oss runt 22-23 tiden, ganska bra endå.
vaknade några gånger i imorse, först vid 2, sen vid 4. sverige ligger ju 6 timmar före. men vi gick inte upp förens klockan halv 7 typ.

skriver mer om idag ikväll när det finns mer att berätta om ;)
men än så länge funkar det bra, ska ta lite kort på området så att ni får se hur det ser ut.


interneto

yesssssssssss
jag lyckades med internet, haha, inte helt enkelt om man inte är jätte jätte teknisk ;)
men det funkar i alla fall i all rummet så jag får sitta här i stället. flyg resan gick bra, det är varmt, jag har precis gjort provet och registrerat mig, delar rum med en columbiansk tjej och en italienska. fiiint. ska försöka ladda upp lite bilder, hur är det med er? sverige är ok?


kärlek vid sista ögon kastet - maskinen


new york


nu åker jag till new york,hör av mig så fort jag kan.
puss&kram

spinning round.

allt är packat, passet är redo, ipoden är full laddad, nerverna är på spänn.
10 kg lyckades jag packa + att väskan vägde 4 kg. vissa misstag lär jag mig av allt ;)
alla papper är påskrivna och kopior på visum och försäkringen ligger i handbagaget. jag har faktiskt inte dubbel kollat resväskan men jag känner mig så tansspridd just nu så jag får väl räkna med att allt är med. det lär låta annorlunda om jag upptäcker att något fattas när jag kommer fram, haha. imorgon ska jag gå upp klockan 6, måste vara på flygplatsen en timma innan och planet går klockan 8 så vi åker väl halv 7 någon gång.

jag är inte van vid att vara nervös det är det.
och när mina tankar väl snurrar in på något så sitter det liksom fast, och jag tänker så otroligt mycket. jag vet inte hur många gånger jag har fått höra att jag måste försöka tänka mindre av mina närmaste kompisar. även om jag tänker väldigt mycket så tänker jag ironiskt nog inte alltid innan jag gör saker, ibland får jag höra att jag är som emil, " det bara blir", haha. men det gör att jag kan se saker från många olika sidor. därför tycker jag att det ska bli jätte roligt att åka iväg, vet inte hur många år jag har tänkt att när jag kommer till new york så kommer det bara kännas rätt. tänk om det inte blir så? då kommer allt det där bara falla sönder.
jag tycker att det ska bli lite jobbigt att lämna det som finns här hemma, för att sen åka tillbaka till det. för det känns som att det inte kommer finnas någon som väntar på mig när jag kommer hem. om ingen tänker på mig, om ingen saknar mig, om ingen drömmer om mig, om ingen ser mig, finns jag då?

10 timmar ensam på ett plan och jag kommer tänka. har ett tomt block och en penna med mig, gissar att väldigt många sidor kommer fyllas. men endå, jag älskar det här. jag älskar att sitta på ett plan och veta att man är på väg till något. jag älskar att se nya saker. jag älskar kännslan av att jag kan göra saker.  och något som jag trots att jag tänker för mycket och är nervös vet att det här kommer att bli...jag älskar äventyret.


Naomi...

kommer att bli utbränd innan hon kommer till new york, highfive?!



näää skoja bara, men herre vad mycket jag har att göra just nu ;)
ett råd till er som ska på språkresa : var klara i tid och skjut inte upp allt tills sista dagen!!!

mys kväll





19 juni 2010

okej jag åker imorgon, vilket är gaaallleeettt.
jag hann inte riktigt med där, när blev 1 månad 1 vecka och tillslut 1 dag? men det blev det ju i alla fall.
och jag är nervös.
konstig nog, jag har verkligen inte varit nervös inför de andra resorna, därför känns det lite konstigt. men det kanske bara är bra? det känns att jag åker till new york imorgon om man säger så.

idag ska jag packa, fixa de sista sakerna, säga hej då till människor och allt som finns här hemma.
i 3 veckor så går jag, andas och tänker någon annan stanns.
det ska bli skönt, läskigt, ledsamt och väldigt roligt på samma gång.
nu räknar vi ner timmarna grabbar ;)

packlista

HANDBAGAGET-
alla resedokument
pass (
visum)  + kopior
medicin + recept (om du nu skulle ha sådant)
kontanter till dom första dagarna (
kan vara bra att ha i fall du inte vill hitta en bankomat det första du gör)
din försäkring (
om du har erika reseförsäkring annars bara en kopia på den försäkringen du är täck av)
språkrese handboken (
i fall du blir lite nervös på planet kan det kännas bra att kolla igenom allt)
ev. kamera,mobil, bärbar dator eller annat elektroniskt
någon ting att läsa, eller vad man nu vill göra
något litet att äta ( tuggummi är bra att ha om man lätt får ont i öronen när man flyger)

BAGAGET -
jeans/tjockare tights ( ett par räcker )
tjock tröja/långärmade ( 2 st kanske )
t-shirts/linnen ( 5-7 st)
shorts/kjol/klänning ( 2 shorts, 1 kjol, 4 klänningar)
skor ( ett par sandaler och typ ett par converse )
badkläder, handduk, solglasögon ( tips är att ta en handduk som du kan lämna kvar sen, det tar plats )
necessär (
smink, hudkräm, solskydd, shampoo tandborste, tandkräm m.m)
adapter (
kontakt uttaget ser inte likadant ut över allt, förlängnings sladd är också bra att ha)
ordbok,pennor,skrivblock
paraply
något att sova i


en liten mall som att bra att utgå ifrån :)

come on home

Jay Sean – Do You Remember
Eagle-Eye Cherry – Save Tonight
Jack Johnson – Better Together
Matchbox Twenty – Bright Lights

här börjas det i tid...

jag är på väg alltså, eller jag har börjat göra mitt första försök till att packa. efter som att jag bara får ha med mig 23 kg och planerar att fylla på väskan med några kilo i NY så känner jag lite press alltså.
efter som att jag vet hur svårt det kan vara och ut i fall någon skulle vara som jag dvs alltid packar way to much så lägger jag ut en liten pack lista snart, som hjälp på vägen ;)

min packning so far

ungefär så här långt har jag kommit med min packning.
dags att börja snart kanske?

självklart behöver du inte ha med dig shampoo, balsam, tandkräm och sånt. det finns att köpa där. men det kan vara skönt att ha med sig, det blir så mycket nytt i alla fall så att borsta tänderna med samma tandkräm kan kännas skönt. plus att du slipper springa ut första kvällen för att köpa det. och om du oroar dig för att det kommer väga för mycket på hem vägen så kan du ju tänka på att du kommer antagligen inte ta med dig ditt shampoo hem igen, stor chans att det kommer vara slut. ett tips är också att ta med sig en handduk som är okej att lämna kvar/slänga då den tar ganska mycket plats, om du planerar att fylla väskan med annat vill säga.

17 juni 2010

yoo.
i kväll kommer chicken och limpi hit, länge sen vi 3 var samlade känns det som...
en hel vecka nu när jag tänker efter. chicken kommer nog snart men linn som tränar fotboll ramlar väl in klockan tio någon gång. har i alla fall varit nere vid ica och handlat choklad, det kommer behövas i kväll, haha sanna mina ord ;)

så härligt att det är fint väder och varmt ute, i new york så är det runt 30 grader nu, kommer känna mig som en vatten på torra land dom första dagarna alltå. kände mig väldigt tank sprid så jag passade på att gå en promenad med musik i öronen. när jag gick iväg drog på mig en tunn klänning, en kofta och snurrade upp håret. så när jag är typ halv vägs så stannar en liten tant mig och säger att jag är vacker.
det var ju det gulligaste idag, och förmodligen på många andra dagar också. hon ville bara säga det sa hon, sen så gick hon vidare. en sån tant ska jag också bli, som uppmuntrar folk. eller egentligen vill jag ju vara sån nu också, minus tant då.

sen middag

lakrits snören foooshhhooo

stranger

Tumblr_l44w3dqrt51qadknpo1_500_large
290747_large
Video-game-tatuagens-7_large
weheartit

flygtider

sitter och kollar på mina flygtider och kom på att jag inte har berättat dem för er?
fråga mig inte varför det är kortare flygtid på hemvägen, jag flyger ju helt själv den här gången men det ska nog gå bra, gaterna ligger nära varandra så det blir inte som när jag och fillan var iväg och fick springa över halva flygplatsen, vilket tog typ 40 minuter, för att ta oss till gaten när vi mellanlandade.
det enda som jag verkligen är nervös för är att man bara får ha med sig en väska på 23 kg, hälften så lite som förra gången, jag är körd med andra ord, haha!
så här ser flygtiderna ut i alla fall :
TILL NEW YORK:

SUN 20JUN      GOTEBORG SE         LONDON GB              0800     0915

LANDVETTER          HEATHROW               DURATION: 2 h 15 min


SUN 20JUN      LONDON GB           NEW YORK NY            1035     1325

HEATHROW            JOHN F KENNEDY         DURATION: 7 h 50 min



HEM TILL SVERIGE IGEN:


SAT 10JUL      NEW YORK NY         LONDON GB              1930     0750

JOHN F KENNEDY      HEATHROW                        11JUL

DURATION: 7 h 20 min


SUN 11JUL      LONDON GB           GOTEBORG SE            1015     1315

HEATHROW            LANDVETTER             DURATION: 2 h




16 juni 2010

skolen skiner, pool häng, bikinin och musiken ur dom stora högtalarna är på,
talk to you latero grabbar.  :)

föresten...

SÅ ÅKER JAG OM 5 DAGAR.....

15 juni 2010

sitter och väntar på att gruppsex ska rulla in, ehe.
alltså dramagruppen, vi började ha namnet som ett skämt efter som att vi inte kom på något och är 6 st, men sen har det änna hängt kvar. känns så tråkigt att vi ska splittras. men idag ska vi bland annat kolla på filmen från föreställningen, ush jag mår redan dåligt och jag har inte ens sätt skivan än. inte bra.
vi hörs senare!

allvarligt talat

dansar runt i rummet, lyssnar på musik och städar.
måste det göras kan man lika gärna göra det bästa av situationen.

Mange Schmidt feat. Vanessa Falk – Allvarligt talat
Sam Sparro – Black & Gold
N.E.R.D. – She Wants To Move

för mer än ett år sedan så såg det ut så här när jag försökte städa...



man kan ju inte vara bra på allt, haha ;)


13 juni 2010

igår kväll var bra, hel mys med linn och några grabbar, vi somnade runt 5 på morgonen och då var det helt ljust. det känndes bra för så mycket som det regnar kan man nästan glömma bort att det faktiskt är sommar lov.
vaknade några timmar senare och åt kyckling till frukost.
idag har vi varit lite trötta så vi har bara chillat, hanna joinade oss vid 7 tiden så lagade vi mat, spelade kort och pratade. nu ligger vi i soffan och kollar på bruna, sjuk film, haha.

7 dagar kvar


satc2

okej filmen var bra.
den var bra, inte jätte bra. den första filmen och serien är nog bättre alltså. men kläderna var amazing, dock inte alltid. men helt klart se värd, till och med bara för att se vad patricia fields har satt ihop ;)

get carried away



vi hörs sen fellas, men nu ska jag och min best budd på bio.
föresten är det någon som har sett filmen och vad tyckte ni i så fall?

PS. 1. jaa johan det stämmer att sanfransicso är väldigt mycket pride stad, flaggor överallt ;)
      2. när vi var i gotland så såg vi konserten på lördagskvällen, vem det nu var som undrade det.

12 juni 2010

tröja:vila
har varit hemma och grattat syster som fyller 15 år idag, GRATTIS FRÖKEN OSTBOLL!!!!! loveya
och även farmor, jag älskar dig med.
nu pallrar jag mig hem till linn en liten stund, sen blir det sex and the city 2 på bio, niiicccceee.
men vi hörs nog innan dess,

THE BIG APPLE

JAG ÅKER NÄSTA HELG,
GALET!!!!!

tara lynn





moving to new york - the wombats


10 juni 2010

känns inte helt kul att sommar lovet börjar men ös regn. men det blir nog grillkväll någonstanns ikväll i alla fall.  det känns även väldigt konstigt att jag aldrig kommer gå tillbaks till min klass igen. det är liksom slut nu. och jag kommer sakna dom så himmla mycket.
vet inte vad det hade blivit av mig om jag inte hade träffat dom nästan varje dag i 3 år ;)
crazy att det är över nu.

sommar lov


9 juni 2010

sitter och kollar på ett sjukt spännande avsnitt av greys anatomy!


niornas bal 2010
















bra kväll.


bal del 1








snart



lägger upp bilder från igår snart fellas,

7 juni 2010

idag, eller i kväll rättare sagt så är det niornas avslutnings bal.
vi slutar först på torsdag men balen är idag. det regnar ganska mycket ute och har gjort hela dagen så det är ju lite tråkigt, men jag kör på bara ben i alla fall. jag har verkligen ingen aning vad jag ska göra med hår och smink. hade någon idé om lite guld sotade ögon (som ni kanske såg på bilden) men jag är rätt så mycket clue less alltså.7  min kära bal dejt kommer hit vid 6 tiden men vi börjar nog dra oss till balen lite senare som börjar klockan 7. jag ska ta så mycket kort jag kan med mig söndriga kamera som ni antagligen kommer få se imorgon när jag kommer hem från skolan. hoppas på att det blir kul i alla fall ;)
pappa och strömis fyller år idag också, några års skillnad men vad gör det. GRATTIS!

bubblare

bal på gång och jag kör en väldigt enkel outfit om man säger så, hehe, väldigt enkel ;)

vitvitvitvit

ganska nöjd med min klänning också, kirrad för 50 spänn på h&m, mjao

6 juni 2010

nu drar jag iväg på kalas, pappa fyller 40 år och vi ska överaska honom.
vi hörs någon gång senare ikväll,
ciao

babababababa

har precis tagit ett bad och känner mig lite bättre men inte hundra alltså (haha,notera de mörka ringarna under ögonen yezzzz), trodde att jag skulle svimma av där ett tag bland alla kläder och människor, haha. orkade inte med så mycket men jag hittade två bikinisar. tvek på om jag kan behålla någon för jag är så sjukt stressad med pengar inför new york så vi får se. en var svart och en var guldig i alla fall, very nice båda två.

känner att jag verkligen verkligen måste bli frisk nu när det är sista veckan och allt, mycket som är på gång.
så jag dissar grill festen och tar det hel lugnt  i kväll, känns inte jätte kul kanske men det behövs banne mig.
nu ska jag gå och försöka peta i mig lite mat, har varit lite dåligt med det. har liksom ingen matlust när jag är sjuk och efter som att jag endå inte känner någon smak så känns det som att tugga gegga (y)

Naomi....

.. kan inte fatta att hon trotsar sina egna kloka ord och åker in till stan halvt dödssjuk för att leta bikini i 30 graders värme, que?

5 juni 2010

ingen bra idé att inte lyssna på kroppen ibland, smaaaaart jeeennnssss

4 juni 2010

jag är så jäääääkla förkyld, tycker nästan lite synd om limpi som fick sova brevid mig i natt, haha.
det var tydligen inte en så bra idé att följa med på någon student så jag springer runt här hemma och fixar inför inte bara en, utan två student mottagningar!
känns som att hela min kropp är fylld med lera och jag håller på att kvävas av min egen näsa, hatar att vara förkyld, särskilt när det är varmt ute för det känns som att det blir så kvavt. men än så länge har jag klarat mig ganska bra tycker jag.
nu ska jag fortsätta att fixa i ordning och sen så ska jag hoppa in i duschen och få ordning på mig själv, haha, får väl se om jag lyckas se någorlunda anständig ut i alla fall ;)
talk to you laterooo ;*

3 juni 2010

efter som att jag är typ bäst i världen så har jag lyckats tajma in studenter,födelsedagskalas,helgen,den fina vädret och snart även bal - med att bli sjuk.
sweeeeet, ont i halsen,förkylning och lite feber. men mormor har dumpat av massa vitamin piller och fisklever oljor här så det är väl bara att gå upptäcks färd i skåpen. så det blir nog bra snart, annars är det bara att köra på så gott det går.
hahaha, jag sitter och kollar igenom min resedagbok från kalifornien ( som du hittar här i menyn till vänster) och har konstaterat 3 saker.
- jag skrev verkligen på svengelska.
- jag hade jäkligt roligt.
- jag måste åka till kalifornien/los angeles igen.
malibu beach, swedish girls och sky.

 


utrdag från resedagboken : 14 juli 2009 kalifornien

idag har det varit varmt, ca 39 grader i skuggan, och det finns ju typ ingen skugga någonstanns så jag har smält.
dagen började med belgiska våfflor och banan skivor, fortsatte till skolan och sen vidare till UCLA collage campus.
det var jätte fint, precis som man tänker sig att det ska se ut från alla filmer, och det var stort, suprisesuprise det går ju bara runt 25 000 elever där.
så vi gick en rundtur och sen så fick vi lite fritid att bara kolla runt, tydligen så kom det något italienskt fotbolls lag dit för att träna så bussen väntade i 15 minuter utanför med alla studenter i för att några italienare så gärna ville se bussen haha, dom hängde ut genom fönstrena och såg jätte glada ut, haha.
sen så gled vi hemmåt och jag blev upphämtad och skjusad till värdfamiljen vid lindero circle.
när jag kom hem så var scott och barnen redan vid deras grand parents pool, så jag byte om och sen så åkte jag och lysa dit för att joina dom.
jag fick träffa en av nickies kompisar som tydligen jätte gärna ville träffa mig, hon hete courtney och var jätte gullig.
så jag satt vid kanten av jacuzzien först medans dom andra redan var i, vi åt pizza.
amerikanare äter så mycket fortare, när jag var klar med halva min pizza bit så hade alla andra redan ätit upp 2, hehe.
när klockan var runt 8 pm så åkte vi hem.
nu är jag ny duschad och ska snart sova.









vackert och stort campus.

öh palla

Joss Stone – 4 and 20
HOFFMAESTRO – I'm Not Leaving Now

RSS 2.0